Zang

Basis tip om te zingen

Ik ben niet alleen dol op beauty en fashion maar ook zeker op zingen! Vroeger heb ik musicals gedaan en heb ik zanglessen gehad. Door mijn drukke opleiding voor stewardess moest ik helaas met mijn theater- en zanglessen stoppen. Waar ik nog steeds elke dag spijt van heb, maar probeer maar is met een druk leven van iemand met wisselvallige tijden om dit nog te kunnen. Ik wil er tijd vrij voor gaan maken en dit zelf thuis weer te gaan doen, voor mij is zingen echt een uitlaatklep. Een geheugensteuntje voor mezelf en tips voor andere die zingen ook zo leuk vinden en het willen leren heb ik hier een paar basis tips.

Laten we beginnen met tip nummer 1:
Het opwarmen van je stem, dit is heel belangrijk en is noodzakelijk. Het opwarmen helpt je natuurlijk om lekker te kunnen zingen maar het voornamelijk om problemen te voorkomen in je stem en is ook beter voor je stembanden. Dit kan zijn met ademhaling oefeningen en met leuke inzing tonen. Er zijn genoeg filmpjes op YouTube die jou laten zien wat voor verschillende soorten opwarm methodes er zijn.

https://www.youtube.com/watch?v=Q5hS7eukUbQ

Deze tip is ook erg leuk: https://www.youtube.com/watch?v=pcBVBbj66NM

Op naar tip nummer 2:
Let goed op je houding, zingen doe je met je hele lichaam en niet alleen met je keel. Zorg er dus voor dat je rechtop staat, dat je hoofd netjes boven je lichaam komt, je zorgt dat je knieën niet op slot staan en de juiste kaakstand zorgt voor een mooie klank.

Wat veel mensen doen is bij een hoge noot hun kun omhoog te gooien en bij een lage noot de kin op de borst te doen, dat is dus helemaal niet nodig en dat werkt averechts. Het helpt dus om recht en ontspannen te staan. Het YouTube filmpje bij tip 1 geeft ook deze tips aan met tips om ontspannen te staan.

Tip nummer 3:
Zorg dat je jezelf altijd goed kan horen wanneer je zingt. Het moment dat je mee zingt met de radio, hoor je de zanger of zangeres altijd harder als jij jezelf. Wil je meezingen geef ik als tip mee om de radio zo zacht te zetten dat jij jezelf goed kan horen en dan kan je direct horen waar de fouten zitten en waar jij nog aan moet werken qua zuiverheid of techniek.

Tip 4 alweer:
Het is belangrijk om je zuiverheid te trainen, dat kan je doen door op de piano of keyboard 1 noot te spelen en deze mee te zingen op dezelfde hoogte. Dit kan je zelf controleren door jezelf op te nemen met de telefoon, om dan vervolgens terug te luisteren en te kijken of je de juiste nooit hebt nagezongen.

Tip 5:
Ik denk dat deze tip ook wel 1 van de belangrijkste is bij het zingen, weet waar je over zingt. Als jij een liedje zingt ben jij de verteller van het verhaal. Als jij niet weet waar het verhaal over gaat kan jij het andere ook niet vertellen. Mensen focussen zich te vaak op de zangkwaliteit, denken dan ja als ik deze noot haal, als ik nou heel hard zing dan komt het er goed uit of juist dat je heel hoog kan zingen of ja, als ik zuiver zing dan ben ik er wel. Helaas is dat niet waar! Als je goed wil kunnen zingen moet je ook goed zijn in het vertellen van het verhaal. Je wilt mensen raken, ze betrekken en meenemen in jouw verhaal en in jouw belevenis van het lied.

https://www.youtube.com/watch?v=r5J2qTbzzeg

Dan zijn we alweer aangebroken bij de laatste tip die ik voor jullie heb tip nummer 6:
Dit is niet alleen belangrijk voor iemand die zingt maar überhaupt in het leven. Zorg voor een gezonde levensstijl. Dingen als alcohol, drugs, roken of te weinig slaap zijn niet erg fijn voor je stem. Wil je professioneel met je stem bezig zijn, zorg dan voor een gezonde levensstijl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *