Wallen! Hoe komen ze? En hoe krijgen we ze weg?

We hebben het allemaal wel en hoe komen we ervan af? Het gaat om wallen, die vervelende donkere kringen onder je ogen. Het lijkt net of ze nooit weggaan, zelfs niet na een heerlijke vakantie of lekker goed uitgerust te zijn die krengen blijven zitten. Gelukkig bestaan concealer en foundation tegenwoordig maar zelf dan gaan ze soms niet weg.

Afbeeldingsresultaat voor oogwallen

Wallen komen als je ouder wordt, de huid wordt dunner en kwetstbaarder en het ligt ook aan je afkomst en genen die je dan helaas heb geërfd van je familie maar ook onze leefstijl werkt niet altijd mee tegen wallen.
De hoeveelheid zon bepaald hoe erg onze wallen zijn (en daar kunnen wij soms helaas niet veel aan doen), ons slaapritme is ook een boosdoener, wanneer slapen we te weinig en wanneer te veel. Alcohol, roken en cafeïne zijn ook grote boosdoeners die verslechteren niet alleen de huid onder je ogen maar ook de huid van je gezicht zelf en natuurlijk binnen in het lichaam.

Mensen met hooikoorts of andere allergie hebben veel last van wallen (bedankt, dat ben ik…) Door het wrijven in onze ogen zorgen wij ervoor dat onze huid onder de ogen dunner wordt en dan ga je natuurlijk je bloedvaten eerder zichtbaar zien (net als bij ouderdom). Maar mensen met hooikoorts weten hoe vervelend het is om niet even stiekem de kunnen wrijven in onze ogen…

Maar wat doen we er tegen?
Er is goed nieuws voor mensen die dachten ik kom nooit meer van die vreselijk wallen af. Met de juiste huidverzorging is het mogelijk ze te laten verdwijnen. Maar wat moet er in een oogcrème zitten? Vitamine C en K!!! Deze vitamines zorgen ervoor dat je huid wordt versterkt en dat je huid wordt verhelderd en niet alleen voor de huid onder je ogen maar ook de rest van je gezicht is een crème met veel vocht belangrijk. Maar het aller belangrijkste is ook om je huid goed te beschermen met zonnebrand, teveel zon is niet goed voor je huid en al helemaal niet als we verbranden. Daarom is een zonnebrand als basis onder je make-up met daarbij nog een foundation met SPF erin (als je foundation nodig hebt met zulk weer) het beste wat je kan doen, want we willen allemaal lang genoeg kunnen genieten van een mooie jonge huid.

Hier nog meer tips om je wallen weg te krijgen:

Drink voldoende water, doordat je voldoende water binnen krijgt wordt opgehoopt vet sneller afgevoerd maar is ook gezond voor de rest van je lichaam (vocht).
 Gelpads, koop oogpads met aloë vera en wat verkoelend is, dat hersteld de huid en verminderd vochtophoping onder de ogen.
Koude oogmaskers, koop kant en klare gelmaskers voor in de ijskast en dan daar leg je ze op je ogen, koude oogmaskers helpen tegen zwellingen.
Of trommel even op de huid onder je ogen met je vingertoppen, dit stimuleert de huid en zo verminder je een ophoping van overtollig vocht.

Je kunt natuurlijk ook wallen weg werken door plastische chirurgie maar hoe ideaal zou het zijn om ze zelf weg te krijgen met alleen voldoende vitamines en verzorgende crème?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *