Geen categorie

Tip’s om je huid te verzorgen in het vliegtuig (of als je werkt met airco)

Heb je gemerkt dat je huid droger en trekkeriger wordt als je in het vliegtuig zit? Of voor de mensen die werken in de cabine van het vliegtuig of die werken met een airco op hun werkplek. Maar voor mensen met een een droge huid zoals ik is het helemaal belangrijk deze goed te verzorgen.

Wegens de wisselvallige temperaturen, kan je huid moeite hebben met het vasthouden van het vocht in je huid waardoor het sneller kan uitdrogen als normaal. Dat kan je voorkomen door je huid goed te verzorgen.

Daarom heb ik tips voor jullie om het te voorkomen en om het goed te verzorgen.

Tip 1:

Voor elk uur dat het je in het vliegtuig zit, is een druppel olie nodig wat je mengt met je dagcreme, dat voed meer je huid als dat dat je eerst olie doet en daarna dagcreme.

Tip 2:

Drink genoeg water voor de vlucht maar ook tijdens de vlucht, vermijd alcohol omdat alcohol je huid sneller laat uitdrogen. Maar vermijd ook koffie, dat droogt je huid ook uit.

Tip 3:

Het is belangrijk om paar dagen voor dat je op reis gaat je huid goed te hydrateren en om vooral s’ nachts je huid goed te moisturize.

Tijdens de vlucht is het belangrijk om ongeveer om het uur je huid even goed in te smeren

Tip 4:

Facial mist, een spray dat je huid een oppepper geeft tijdens je vlucht. Er zit vaak een moisturizing goedje in, het voorkomt droogheid aan je huid en velletjes en je ziet er wakkerder uit als je net een dutje heb gedaan.

40901

 

Tip 5:

Lip verzorging, ook je lippen drogen sneller uit in het vliegtuig of bij een airco. Dus verzorg je lippen ook goed!

Tip 6:

Wanneer jij normaal gesproken niet altijd zonnebrand gebuikt, is het dus heel belangrijk om na een lange vlucht dat wel te gebruiken. Je bioritme verstoord en dat heeft invloed op je huid. Je bioritme raakt verstoord en dat zorgt er namelijk voor dat je huid meer moeite heeft met het beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf, dus het is erg belangrijk om na een vlucht zonbeschermingsproducten te gebruiken met SPF zoals foundation, creme en natuurlijk zonnebrand! Het is ook belangrijk om deze producten te gebruiken wanneer de zon niet schijn, zelfs op dagen wanneer het bewolkt is krijgt je huid te maken met UV Stralen en kan je huid schade oplopen.

Welke verzorgende producten gebruik ik?

Ik werk zelf ook op Schiphol waar de airco continu draait en heb deze klachten ook. De producten die ik gebruik zet ik hieronder neer.

Facial Mist

Dagcreme

Serum

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *